ads
کنترل پرداز فروشگاه اینترنتی برق صنعتی و اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

محرک های پنوماتیکی و برقی

دسته بندی :مقالات 2552

محرک های پنوماتیک و برق

امروزه صنعت اتوماسیون صنعتی جزء جدا نشدنی سیستم‌های صنعتی گردیده و در برخی موارد بدون استفاده از تجهیزات اتوماسیون امکان کنترل یک پروسه صنعتی وجود ندارد.

یکی از تجهیزات پرکاربرد در پروسه‌های صنعتی در بخش تاسیسات محرک های پنوماتیک و برقی می‌باشد که جهت کنترل و باز و بسته کردن شیرهای صنعتی استفاده می‌گردد، این محرک ها به دو صورت ON/OFF و تدریجی در بازار وجود دارد.

محرک های پنوماتیک (ON/OFF) :

محرک های پنوماتیک به دو صورت خطی و دورانی تولید می‌شود، این محرک ها در صورت کارکرد ON/OFF دارای یک عدد شیر پنوماتیک می‌باشند که با تحریک این شیر پنوماتیک این محرک فعال و غیر فعال می‌شود.

به صورت کلی محرک های پنوماتیک به دو صورت تک حالته و دو حالته (Single effect , double effect) وجود دارد.

این محرک ها در حالت کارکرد تک که به اصطلاح محرک فنر برگشت نیز گفته می‌شود. در صورت قطعی جریان باد توسط فنرهایی که دارد، شیر را به حالت اولیه خود بر می‌گرداند و این یکی کاربردهایی است که جهت حفاظت در سیستم‌ها استفاده می‌شود.

در محرک های دو حالته هم با تحریک جداگانه شیر به حالت وصل و قطع می‌رود.

محرک های پنوماتیک و برق

محرک های تدریجی :

محرک های تدریجی جهت کنترل شیرها به صورت متغیر از 0-100 درصد کاربرد دارند، این بدان معنی است که با یک سیگنال کنترلی که معمولا از سیگنال جریان 4-20 میلی‌آمپر استفاده می‌شود، شیر از حالت بسته به حالت باز می‌تواند متغیر باز شود.

این اکچویتورها کاربرد گسترده‌ای را در سیستم ها ی کنترلی دارند این عملکرد مکانیکی به دو صورت خطی و دورانی وجود دارند و از شرکت معتبر و معروف در این زمینه می‌توان شرکت های معتبر فستو ، بورکت ، سامسون و فستو  را نام برد.

همچنین محرک های تدریجی می‌تواند جهت نمایش و کنترل به صورت حلقه بسته کار کند این عمل به توسط خروجی سیگنالی که اکچویتور نسبت به موقعیت خود می‌دهد، انجام می‌گیرد.

این سیگنال بر اساس درصد باز بودن شیر در خروجی به صورت آنالوگ قابل وصل به نمایشگر ها یا سیستم‌های کنترلی می‌باشد.

محرک های پنوماتیک و برق

محرک های الکتریکی (موتوری) :

اکچویتورهای موتورایز ،  یکی از محرک های مکانیکی است که کاربرد زیادی در کنترل شیرهای تاسیسات دارد این محرک ها در ولتاژهای مختلفی تولید می‌گردد و به صورت ON/OFF و تدریجی موجود می‌باشد، در ادامه به معرفی هر کدام می‎‌پردازیم.

محرک موتور دار ON/OFF :

این محرک ها با مکانیسیم کاری که دارند در انواع توان‌ها و ولتاژ کاری تولید می‌گردد، این محرک مکانیکی به صورت سه سیمه می‌باشد که یک سیم مشترک و با اعمال ولتاژ به دو سیم دیگر محرک باز و بسته می‌شود،

همچنین دو عدد  لیمیت سوئیچ داخل محرک وجود دارد که Feedback باز و بسته بودن شیر را به صورت دو پلاتین خشک در اختیار کاربر قرار می‌دهد ولتاژهای کاری 220 ولت و 24 ولت از پرکاربرد ترین ها می‌باشد.

محرک های پنوماتیک و برق

محرک موتور دار تدریجی :

محرک‌ های موتور دار به صورت تدریجی در سیستم‌های کنترلی که نیاز به باز و بسته کردن یک شیر به صورت درصدی می‌باشد، کاربرد دارد و کنترل پیوسته یک شیر امکان کنترل یک پروسه را به صورت دقیق به کاربر می‌دهد.

محرک های پنوماتیک و برق

امروزه در کنترل فرایند یک پروسه صنعتی استفاده از شیرهای موتورایز  الکتریکی  یک امر  عمومی می‌باشد و  در برخی موارد بدون کنترل تدریجی امکان تولید میسر نمی‌شود.

به صورت عمومی یک سیگنال کنترلی 0-10 ولت یا 4-20 میلی‌آمپر کار کنترل محرک را انجام می‌دهد و در کنار این سیگنال ورودی یک خروجی به صورت آنالوگ هم میزان باز بودن شیر را به صورت 0-10 ولت یا 4-20 میلی‌آمپر در خروجی در اختیار کاربر قرار می‌دهد، و همچنین 2 عدد لیمیت سوئیچ به صورت کنتاکت بدون ولتاژ باز یا بسته بودن شیر را می‌تواند نشان دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره می‌توانید با کارشناسان و متخصصان فروشگاه اینترنتی کنترل پرداز تماس بگیرید.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0